Potrivit Euronews.green, ambalajele rezistente la uleiuri în care sunt depozitați burgerii, printre altele, conțin chimicale foarte dăunătoare care pot ajunge în natură sau chiar în corpurile noastre.

Substanțele chimice perfluoroalchilate sunt utilizate pentru a îmbunătăți rezistența ambalajelor alimentare și previn lipirea produselor fast food de containerele în care sunt depozitate.

Întrucât 29% din emisiile de gaze cu efect de seră din industria fast food sunt cauzate de ambalaje, unele companii încearcă să o rezolve cu materiale alternative.

Cercetătorii de la Flinders University din Australia ar fi descoperit o soluție împreună cu ajutorul unui producător german de materiale bio.

Dr. Zhongfan Jia, un cercetător principal la Flinders Institute pentru nano-științe și tehnologie, a declarat că „extractele din alge au o structură similară cu cea a fibrelor naturale din care este făcută hârtia.”

„Tratamentele noastre inovatoare îmbunătățesc rezistența la grăsime cu modificări simple care nu afectează nici biodegradabilitatea și nici posibilitatea de a recicla aceste materiale”, a adăugat el.

One*five, compania germană cu care au colaborat cercetătorii, vrea să producă acest material de laborator la scară largă.

Claire Gusko, co-fondatoarea companiei, a menționat că „putem reduce poluarea cu plastic dăunător cu ajutorul acestor materiale pe care le producem cu ajutorul unor elemente regenerative.”

„Este important să folosim fluxuri sustenabile de materie pentru a ne asigura că produsul nostru este cu adevărat benefic pentru mediu”, a adăugat ea.