ESG Today scrie că Windrose Technology, companie fondată în 2022, dezvoltă camioane inteligente net-zero pentru piețe precum Europa, China sau SUA. Primul camion electric al companiei ar avea o autonomie estimată de 670 de kilometri în timp ce transportă 49 de tone de marfă, iar încărcarea se face la o rată de 400 de kilometri recuperați în circa 36 de minute.

Conform oficialilor Windrose, fondurile obținute în urma finanțării vor fi folosite pentru a continua dezvoltarea și testarea camioanelor de cursă lungă ale companiei, dezvoltând totodată o unitate de producție și infrastructura de încărcare necesară optimizării operațiunilor.

HSBC și HITE Hedge Asset Management se numără printre investitorii care au participat la runda de finanțare Series B.

Ray Liang, Head of Portfolio Company Coverage, Innovation Banking, Hong Kong, HSBC, adaugă faptul că „producătorii de vehicule electrice revoluționează sectorul transportului și logisticii cu ultimele noutăți în materie de reducere a emisiilor și optimizarea eficienței energetice. În ultimii ani s-a observat o schimbare către vehiculele electrice pentru transportul personal. Tranziția urmează să aibă loc și pentru vehiculele comerciale, în special pentru camioanele pe baterii.”