Potrivit ESG Today, VoltStorage a fost fondată în 2016, iar compania oferă soluții de stocare a energiei pe bază de flux de vanadiu, oferind pe piață o alternativă la sistemele de stocare energetice pe bază de litiu.

Soluția pe bază de vanadiu a companiei nu implică utilizarea metalelor rare și este complet reciclabilă.

Echipa din spatele VoltStorage vrea, de asemenea, să dezvolte o baterie pe bază de sare, iar aceasta ar putea fi o alternativă sustenabilă care poate fi implementată la nivelul fermelor de centrale eoliene sau de panouri solare.

Jakob Bitner, VoltStorage CEO, a declarat că „împreună cu Cummins, VoltStorage a obținut un investitor pe termen lung care are o înțelegere profundă a produselor noastre, a pieței și a strategiei companiei.

Investiția pe termen lung ne va permite să urmărim strategia de dezvoltare a produselor VoltStorage. Este indiscutabil: sistemele de stocare a energiei sunt cruciale pentru conversia energiei electrice la surse regenerabile.”

Compania va folosi noua investiție pentru dezvoltarea la scară industrială a sistemelor de stocare a energiei pe bază de vanadiu care pot fi folosite la nivel industrial și agricol, printre altele.

Jennifer Rumsey, președinte și COO la Cummins, a adăugat faptul că „prin investirea în VoltStorage, urmărim dezvoltarea soluțiilor concentrate pe sistemul de electrificare și pe soluții de stocare a energiei. Va fi nevoie de implicarea tuturor părților pentru înțelegerea deplină a modului în care vom rezolva problemele climatice.”