Locuințele construite în cadrul acestui concept se remarcă printr-o amprentă de carbon considerabilă de 3,8 kg/CO2/m2/an, de trei ori mai mică decât cerința legislației daneze actuale de 12 kg CO2/m2/an.

În plus, pot fi construite la un preț care se aliniază cu prețul de piață pentru casele unifamiliale sau casele înșiruite, ceea ce face ca traiul sustenabil să fie accesibil tuturor.

În prezent, sectorul clădirilor este responsabil pentru 34% din consumul global de energie și 37% din emisiile globale de CO2. Conștientizând nevoia urgentă de soluții cu emisii reduse de dioxid de carbon, Grupul VELUX și partenerii săi au fost promotorii conceptului Living Places.

Această inițiativă își propune să deschidă calea în industria construcțiilor, oferind soluții inovatoare pentru a aborda provocările globale legate de climă și sănătate.

Living Places Copenhaga, prototipul acestui concept, se prezintă sub forma a cinci pavilioane deschise și două locuințe complet finalizate, care au devenit accesibile publicului începând cu Ziua Pământului, care a avut loc pe 22 aprilie.

"Acest proiect este un exemplu de bune practice al modului în care construcția de locuințe mai durabile și mai sănătoase poate aborda provocările climatice din industria noastră și poate îmbunătăți sănătatea oamenilor. Prin Living Places Copenhaga, demonstrăm că un climat interior sănătos este crucial, având în vedere că ne petrecem 90% din timp în interior", a declarat Tina Mayn, Vicepreședinte Executiv pentru Produse în cadrul Grupului VELUX.

Living Places Copenhaga se bazează pe cinci principii cheie: locuințele trebuie să fie sănătoase, accesibile, simple, partajabile în timp și scalabile. Aceste principii pot fi aplicate atât clădirilor și comunităților noi, cât și celor existente, deschizând calea către un viitor durabil și incluziv.

Grupul VELUX, EFFEKT, Artelia și Enemærke & Petersen au realizat o evaluare a ciclului de viață ca parte a proiectului Living Places Copenhaga. Această evaluare detaliată a examinat fiecare material, design și tehnică de construcție pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a minimiza emisiile de carbon.