Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Regatul Unit, și Varșovia, capitala Poloniei, au luat măsuri decisive pentru a aborda problema poluării aerului, făcând primul pas pentru a monitoriza calitatea aerului prin intermediul Airly care își va instala senzorii în aceste orașe. Astfel, Varșovia devine orașul cu cei mai mulți senzori de monitorizare a poluării aerului din Europa.

Varșovia, cel mai mare oraș din Polonia, va avea o rețea mare de senzori de monitorizare a poluării aerului, ceea ce îl face să fie metropola europeană cu cea mai mare densitate de senzori. Senzorii Airly vor monitoriza calitatea aerului în 165 de locații în timp real, 24 de ore pe zi. Dispozitivele vor monitoriza concentrația celor mai nocive substanțe - PM1, PM2,5, PM10 - și gaze - NO2 (dioxid de azot) și O3 (ozon).

Birmingham și Varșovia se alătură orașelor Hong Kong, Jakarta, Oslo, Granada, care au încheiat parteneriate cu Airly (și Airly Public, în cazul Varșoviei) pentru a aborda problema poluării aerului.

Airly oferă o soluție SaaS pentru monitorizarea și controlul calității aerului. Acest lucru este posibil datorită unei rețele de senzori distribuiți, care furnizează date hiperlocale și în timp real despre calitatea aerului. Aceștia oferă date privind calitatea aerului care pot fi utilizate pentru luarea deciziilor. Permițând utilizatorilor să analizeze tendințele și sursele, să dezvolte inițiative specifice pentru a combate poluarea și să urmărească îmbunătățirile.

"Airly este primul pas către orașe și comunități fără poluare", a comentat Wiktor Warchałowski, CEO al Airly. "Acestea au fost licitații competitive și suntem încântați să servim municipalitățile și comunitățile lor pentru a contribui la abordarea celui mai mare ucigaș din lume - poluarea aerului - care reduce speranța de viață cu 3 ani în întreaga lume".

Potrivit celor mai recente estimări ale AEM, 307 000 de persoane au murit prematur din cauza expunerii la poluarea cu particule fine în UE în 2019. Cel puțin 58%, sau 178.000, din aceste decese ar fi putut fi evitate dacă toate statele membre ale UE ar fi atins noul nivel orientativ al OMS privind calitatea aerului de 5 µg / m3. Ca parte European Green Deal, planul de acțiune al UE privind reducerea poluării stabilește un obiectiv de reducere a numărului de decese premature cauzate de expunerea la particule fine cu peste 55% până în 2030, comparativ cu 2005.