ESG Today scrie că Resynergi, companie fondată în 2015, folosește o tehnologie numită Continuous Microwave Assisted Pyrolysis (CMAP) pentru a procesa plasticul și a transforma acest material poluant în alternative mai sustenabile. Compania californiană colaborează în prezent cu organizații specializate în reciclare pentru a obține fluxuri constante de mase plastice dificil de reciclat, cum ar fi polipropilenă sau polistiren, care se numără printre cele mai comune tipuri de plastic din lume.

Oficialii Resynergi susțin că tehnologia dezvoltată de echipa companiei pe bază de CMAP poate procesa și converti masele plastice în produse noi de 20 de ori mai rapid decât metodele tradiționale pe bază de piroliză, generând totodată materiale cu o amprentă de carbon cu 68% mai mică.

CEO-ul Resynergi, Brian Bauer, spune că „favorizăm circularitatea plasticului cu tehnologia noastră. Ne folosim de deșeurile poluante din plastic pentru a proteja sănătatea oamenilor și ecosistemele.”

Transitions First și Lummus Technology se numără printre participanții la runda de finanțare în valoare de 7 milioane de dolari.

Anul trecut am scris despre Eco Panplas, o echipă ce folosește un proces special pentru a decontamina și a degresa plasticul înainte ca acesta să fie reciclat, fără a fi necesară utilizarea de apă. Cu ajutorul soluției tehnice, care a fost dezvoltată de-a lungul a șase ani, uleiul rezidual poate fi recuperat și reciclat el însuși, eliminând astfel riscul pe care acesta îl prezintă pentru mediul înconjurător. Plasticul în sine poate fi reciclat mai ușor și la o calitate mai bună, iar materialul rezultat poate fi cu 10% mai ieftin comparativ cu prețurile existente deja pe piață.