Potrivit Mashable, noile elice sunt printate 3D cu ajutorul termoplasticelor în loc de rășină termorezistentă, ceea ce permite ca noile materiale să fie încălzite pentru a recupera polimerul cu scopul de a-l reutiliza.

Inginerii au reușit să construiască un prototip de 13 metri lungime și cred că, în viitor, acest proces poate reduce greutatea și costul de producție al elicelor eoliene, chiar și atunci când se vor construi piese lungi de până la 100 de metri.

Această descoperire ar putea încuraja adoptarea la scară largă a energiei eoliene, întrucât ea reprezintă o sursă de energie verde fezabilă pentru multe țări.

Una dintre acestea este Danemarca, care plănuiește să construiască insule de centrale eoliene pentru a produce energie electrică pe care să o poată folosi la nivel național și chiar exporta.

În același timp, Brazilia poate beneficia de pe urma turbinelor eoliene mai accesibile, întrucât oficialii țării vor să facă investiții semnificative într-un proiect de centrale eoliene pe mare care ar putea ajuta țara din America de Sud să devină unul dintre principalii exportatori de energie eoliană din lume.