În mod normal, nu poți fi prea încântat de niște accesorii de telefon, însă situația se schimbă atunci când știi că ele sunt făcute din materiale reciclabile și chiar fibre organice.

Combină factorul eco-friendly cu prețurile accesibile și cu calitatea superioară și ai rețeta pentru succes.

Produsele și prețurile

Să începem cu gama de produse Tellur Green și prețul acestora.

În primul rând, gama de cabluri este formată din:

- Tellur Green Data Cable, USB To Type-C, 3A, 1m, Nylon, Black - care costă 10.99 euro pe site-ul companiei;

- Tellur Green Data Cable, Apple MFI Certified, USB To Lightning, 2.4A, 1m, Nylon, Black - care costă 20.99 de euro (MFI înseamnă Made for iPhone/iPad/Apple Watch, certificare care atrage după sine un preț mai ridicat);

- Tellur Green Data Cable, Type-C To Type-C, 3A, PD60W, 1m, Nylon, Black - 11.99 euro;

- Tellur Green Data Cable, Apple MFI Certified, Type-C To Lightning, 3A, PD60W, 1m, Nylon, Black - 22.99 de euro;

- Tellur Green Data Cable Type-C To Lightning, 2.4A, PD20W, 1m, Nylon, Cream - 10.99 euro;

- Tellur Green Data Cable Type-C To Type-C, 3A, PD60W, 1m, Nylon, Cream - 10.99 euro;

Apoi avem încărcătoarele, care sunt două, anume:

- Tellur Green 38W Dual Port Charger, Type-C PD20W + USB QC3.0, Cream - care costă 28.99 de euro și este produsul meu preferat din gamă, îți voi spune imediat și de ce;

- Tellur Green Qi Wireless Fast Desk Charger, 15W, Qi Certified, Foldable, Cream - 29.99 de euro;

Ultima, dar nu cea din urmă este boxa Bluetooth Tellur Green Bluetooth Speaker, 3W, Cream, care poate fi achiziționată pentru prețul de 18.99 euro.

Design, calitate și performanță

Să începem cu cablurile, iar despre cele negre, Tellur susține că acestea ar fi fabricate din nailon reciclat în proporție de 96% și care ar trebui să reziste fără probleme până la 30.000 de flexații, în vreme ce cablurile crem sunt realizate din fibră de grâu (PLA + PBAT).

Toate cablurile au o lungime de un metru și par destul de durabile și îmi dau cu siguranță mai multă încredere decât ce găsești de obicei în pachetul telefonului. O altă calitate a acestora este că pot fi îndoite foarte ușor de la început.

Au funcționat fără probleme cu toate dispozitivele la care le-am conectat, două iPhone-uri, o boxă Bluetooth, o casetă pentru AirPods și un Galaxy S9, pe care am reușit să le încarc de fiecare dată fără vreun mesaj de incompatibilitate.

Boxa Bluetooth Tellur Green

Mergând mai departe, avem boxa Bluetooth, realizată din 35% fibră de grâu și 65% ABS.

Compania susține că boxa poate susține o conexiune de până la 10 metri distanță și a funcționat chiar dacă mă aflam pe partea cealaltă a peretelui. Totuși, odată ce m-am mutat mai departe, să zicem la aproape 10 metri, conexiunea a devenit instabilă. Totuși, pe lângă acea distanță au existat și niște pereți/uși de lemn, așadar nu este tocmai un scenariu obișnuit dacă o vei folosi în aceeași cameră cu dispozitivul la care o vei conecta.

Cât despre experiența de ascultat, ea nu este cea mai plăcută, întrucât cei 3W și frecvența de răspuns de 80HZ-18KHZ nu-ți vor oferi cel mai detaliat sunet, în special dacă preferi mai mult bas și înalte.

Dacă vrei să te uiți la video, seriale și filme, boxa ar trebui să-ți ofere un sunet suficient de bun și este clar mai bună decât boxele de pe majoritatea telefoanelor.

În ciuda calității mediocre a sunetului, este destul de gălăgioasă și ținând cont de dimensiunile ei, ea se descurcă bine, mai ales pentru prețul său.

Până la urmă, principalul său atu este acela că protejează planeta, iar la acest lucru se descurcă foarte bine, având un miros specific care, cel mai probabil, provine de la materialele organice din care este făcută, și deși nu este neplăcut, el este diferit față de mirosul celorlalte electronice pe care le ai prin casă.

Dacă ar fi să-i găsesc nod în papură, acest lucru ar putea fi faptul că mi-aș fi dorit să aibă încărcare pe USB-C în loc de micro-USB, pentru a se încadra mai bine în toată linia de produse.

Boxa este compatibilă Bluetooth 5.0, poți efectua chiar apeluri cu ea, microfonul fiind decent pentru apeluri, dar nimic extraordinar și poți asculta muzică până la 2 ore pe o încărcare.

Încărcătoarele Tellur Green

Apoi avem încărcătoarele, cel wireless fiind făcut, din nou, din 35% fibră de grâu și 65% ABS. Are o bandă LED neagră în față, care se aprinde pe culoarea albastră atunci când încarcă un dispozitiv compatibil Qi.

Poate livra până la 15W către un dispozitiv compatibil și a putut să încarce fără probleme un Galaxy S9 și un iPhone 11 fără probleme.

Are două bobine de încărcare și o rată de conversie de peste 73%, iar în viața de zi cu zi acest lucru înseamnă că nu am întâmpinat nicio problemă când mi-am încărcat dispozitivele pe el, mai ales întrucât nu mi le-a încălzit mai tare decât celălalt încărcător wireless pe care îl am, un Fast Wireless Charger făcut pentru Galaxy S9.

Încărcătorul wireless Tellur poate fi așezat în poziție culcată pe birou sau poate fi proptit asemănător unui suport de telefon.

Vine în pachet cu un cablu de încărcare USB-A la USB-C, însă va trebui să faci singur rost de alimentatorul pentru perete.

Acesta este un punct bun pentru a face trecerea către ultimul produs din gamă, care este preferatul meu și din punctul meu de vedere, cel mai util.

Tellur Green 38W Dual Port Charger a devenit încărcătorul meu de zi cu zi când trebuie să-mi încarc majoritatea dispozitivelor.

Realizat din aceleași materiale ca și cel wireless, 35% fibră de grâu și 65% ABS, acest alimentator este la fel de prietenos cu mediul ca și celelalte produse Tellur Green.

Poate livra până la 20W prin portul USB-C, care este compatibil cu power delivery, și până la 18W prin portul USB-A, care este compatibil QC 3.0.

Funcțiile sale de protecție includ protecție împotriva scurt-circuitului, împotriva supra-alimentării, a supra-voltajului și a temperaturilor ridicate.

Pentru cineva care este foarte pasionat de încărcătoare, am fost foarte entuziasmat să-l încerc, și am fost plăcut surprins să aflu că poate încărca rapid două telefoane în același timp.

Conectând iPhone-ul 11 la portul USB-C și Galaxy S9 la portul USB-A, ambele telefoane s-au încărcat rapid, fără ca încărcătorul să se încălzească. De fapt, abia dacă s-a încălzit mai tare decât atunci când nu era conectat la priză, comparativ cu adaptorul meu Apple de 20W și încărcătorul Adaptive Fast Charging de la Samsung.

Nici telefoanele nu s-au încălzit foarte tare, lucru care mi-a plăcut, de asemenea.

Un alt lucru care m-a încântat la acest încărcător a fost faptul că am putut să-mi încarc iPhone-ul 11 și caseta AirPods, bateria externă care suportă încărcare de până la 18W, un iPhone 6 și chiar o boxă Bluetooth USB-C fără probleme.

De aceea acest încărcător este preferatul meu din această linie de produse, întrucât am multe dispozitive pe care trebuie să le încarc din când în când, iar faptul că nu trebuie să conectez mai multe adaptoare în priză pentru fiecare este un mode de a economisi spațiu și de a face totul mai eficient.

Concluzii și recomandări

Cablurile și încărcătorul cu două ieșiri primesc o recomandare clară din partea mea, datorită prețurilor accesibile și a calității, deși va trebui să decizi singur dacă merită să plătești în plus pentru cablurile Apple certificate MFI.

Încărcătorul wireless este și el de bună calitate, dacă te interesează să profiți de această funcție a dispozitivului tău. Este prietenos cu mediul, poți încărca wireless rapid dispozitivele compatibile și îl poți lăsa culcat sau îl poți propti, iar prețul corect îl face și pe acesta recomandabil.

Nu sunt sigur dacă boxa Bluetooth merită sau nu cumpărată, dacă vrei neapărat să ai o astfel de boxă făcută din materiale prietenoase cu mediul și nu te interesează foarte tare calitatea sunetului, atunci o poți cumpăra, mai ales ținând cont de prețul său redus.

Totuși, dacă ești interesat câtuși de puțin de un sunet de calitate, atunci îți recomand să cauți un produs care să îți ofere un sunet puternic și de calitate.

Până la sfârșitul lunii mai, produsele Tellur Green vor fi disponibile și pe piața din vestul Europei, în SUA, Canada și în alte regiuni.