Potrivit Reuters, Toyota și Lexus au în prezent doar trei modele electrice pe baterii pe piață și au rămas în urma competitorilor, care lansează tot mai multe astfel de variante pentru a câștiga o cotă cât mai mare din segmentul de mobilitate verde.

Toyota, în schimb, se concentrează pe sistemele de propulsie hibrid, care sunt mai potrivite pentru șoferii din întreaga lume, potrivit producătorului. Deși producătorul japonez de vehicule se va concentra acum pe producția de mașini electrice, modelele hibride vor face parte în continuare din oferta sa.

„În anii ce vor urma, ne vom extinde oferta de vehicule pe baterii, aceasta fiind o categorie importantă a industriei”, a declarat noul CEO al companiei.

Până în următorul deceniu, vehiculele pe baterii ar putea reprezenta jumătate din producția de automobile la nivel global.

Ținta precedentă a celor de la Toyota pentru vânzarea de mașini electrice până în 2026 era de 1.2 milioane de unități, o diferență de 300.000 comparativ cu obiectivele actuale.