Punerea în funcțiune a celor cinci parcuri solare va permite TotalEnergies, începând cu anul 2025, să ofere clienților B2B din România energie electrică verde produsă local, prin acorduri de achiziție de energie (PPA). Astfel, Compania va oferi acces la energie electrică regenerabilă produsă local, la un preț stabil, cu emisii reduse de carbon, prin contracte încheiate pe termen lung.

Pentru a păstra utilitatea agricolă a terenurilor, TotalEnergies va organiza pe cele 200 de hectare de teren, unde se află panourile solare, pășuni agricole care să susțină activitatea crescătorilor de ovine din nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria.

Marin de Montbel, VP Renewable Explorer - New Markets, TotalEnergies, a declarat că „dezvoltarea acestor proiecte ne permite să consolidăm poziția companiei în sectorul furnizării de energie solară și să ne întărim prezența în Europa de Est, cu atât mai mult după achiziționarea anul acesta a unui portofoliu de proiecte solare și în Polonia, cu o capacitate totală similară de 200 MW."

Markus Lesser, CEO al PNE AG, susține că "în România, PNE este una dintre primele companii care a adoptat folosirea multifuncțională a terenurilor, în scopuri agricole și energetice, pentru a permite și desfășurarea activităților de pășunat în timp ce este produsă energia electrică.”

În misiunea sa de a-și reduce complet amprenta de carbon până în 2050, TotalEnergies construiește un portofoliu de activități în sectorul energiilor regenerabile. La finalul anului 2022, capacitatea brută de producție de energie regenerabilă a TotalEnergies a ajuns la aproape 17 GW.

TotalEnergies va continua să extindă această activitate pentru a atinge o capacitate brută de producție și stocare de 35 GW din surse regenerabile, și apoi 100 GW până în 2030, cu obiectivul de se poziționa în top 5 producători globali de energie electrică obținută din energie eoliană și solară.