Potrivit Electrive, oficialii Togg speră ca noul model să obțină certificarea tehnică pentru piața europeană până în primul trimestru al anului 2023.

Producătorul turc ar putea începe livrarea primelor unități ale primei sale mașini, un SUV electric, la scurt timp după aceea.

CEO-ul Togg a declarat că „la începutul lui noiembrie vom fi perfecționat deja procesele pentru a fi gata de producție. După aceea, ne vom concentra pe pregătirea liniei de asamblare pentru producția de serie.”

În ce privește specificațiile noii mașini, pachetele de baterii alese de companie ar putea oferi autonomii de 300, respectiv 500 de kilometri.

SUV-ul electric ar urma să aibă două sisteme de propulsie, unul constituit dintr-un singur motor electric, ce poate produce 147 kW, iar celălalt, format din două motoare electrice pentru tracțiune integrală, care ar putea oferi 294 kW.

Togg a fost fondată în 2019 ca un proiect comun în care s-au implicat șase companii din Turcia pentru crearea unui producător turc de mașini electrice.

Sursă foto: Togg