Potrivit Electrive, prima linie de producție pentru baterii din Leipzig a fost pusă în funcțiune în mai 2021, iar aceasta era folosită pentru fabricarea pachetelor de baterii pentru BMW iX.

A doua linie de asamblare pentru baterii o înlocuiește pe cea unde era fabricat BMW i3.

Oficialii companiei susțin că au investit în jur de 70 de milioane de euro în noua linie de producție, care a permis crearea a aproximativ 250 de locuri de muncă.

Markus Fallböhmer, șeful producției motoarelor și sistemelor de propulsie electrice la BMW Group, a declarat că „inaugurarea celei de-a doua linii de producție pentru baterii de la fabrica din Leipzig reprezintă o contribuție importantă în ce privește furnizarea componentelor necesare pentru creșterea producției de mașini electrice.”

Accelerarea producției componentelor pentru mașini electrice reprezintă parte a planului BMW pentru anul 2030, care presupune ca cel puțin 50% din vânzările totale să provină de la mașinile electrice.

Oficialii companiei vor să extindă operațiunile fabricii din Leipzig, expansiune care ar putea avea loc cel mai devreme anul viitor, pentru a permite o flexibilitate mai mare în ce privește producția componentelor pentru mașinile electrice.