Potrivit Fast Company, când aceste teste au fost puse la dispoziție în Noiembrie, 2020, scopul era ca ele să fie ieftin de produs și să poată fi lansate cât mai repede cu putință.

La doi ani după începerea pandemiei, o companie din Londra a propus un test reciclabil și biodegradabil care să fie sustenabil până și în ce privește ambalajul.

Testul propus este realizat din pastă de hârtie reciclabilă și ar trebui să fie mai ușor de folosit de către utilizator și mai accesibil.

Acest nou test ar veni la pachet fără fluturașii informativi, bețișoare pentru nas sau linii roz fade, care uneori sunt greu de citit de către cei cu o vedere mai slabă.

Numit Eco-Flo, acest test este în prezent doar un concept și niciun prototip nu a fost încă realizat, iar întrucât există încă destui oameni care le cumpără, ideea de a le face mai sustenabile nu este deloc rea.

Jo Barnard, fondatoarea Morrama, studioul care a prezentat ideea, a declarat că testul poate fi fabricat cu procesele deja existente.

Noul kit propus ar veni într-un săculeț biodegradabil, iar testul însuși ar veni sub forma unei cărticele care va fi deschisă de către utilizator.

covid test

Sursă Foto: Morrama

Designerii vor să înlocuiască metodele actuale de testare cu una pe bază de salivă, care ar trebui să fie mai eficientă când vine vorba despre detectarea variantei Omicron, însă kit-ul de testare nu va fi gata până la sfârșitul anului.

Design-ul arată că, pentru a putea face testul, kit-ul trebuie pur și simplu desfăcut, o mostră de salivă trebuie pusă pe forma circulară, care ocupă o suprafață mai mare decât testele curente, iar apoi testul se poate închide la loc. Testul, care durează 15 minute, începe prin apăsarea suprafeței pe care se află saliva.

Rezultatul va fi validat prin apariția unei vopsele de culoare roșie pe o suprafață mai mare decât cea a testelor actuale, iar dacă a doua zonă este și ea colorată cu vopseaua respectivă, înseamnă că a fost detectată o infecție.

Jo Barnard a declarat că „ideea de a face zona de confirmare mai mare permite o vizibilitate mai bună, iar separarea lor prin două ferestre permite o citire mai precisă a rezultatului.”

Rămâne de văzut dacă testul va ajunge sau nu pe rafturi, însă dacă acest lucru se întâmplă, ar putea oferi o nouă perspectivă producătorilor din industria farmaceutică, care ar trebui, în opinia lui Jo, să se concentreze asupra salvării vieților omenești și să le ofere mai apoi un viitor mai curat în care să trăiască.