The Manual scrie că firma britanică Nyobolt ar fi găsit o soluție pentru a îmbunătăți încărcarea rapidă la mașini, dar și pentru a le reduce greutatea și amprenta generală pe care acestea o au în vehicule.

Pentru a dezvolta vehiculul electric compact, care este în prezent doar un concept, echipa de la Nyobolt a colaborat cu designer-ul modelului Lotus Elise, Julian Thomson. Rezultatul este un vehicul electric compact, asemănător lui Elise, alimentat de o baterie de 35kWh, care are o autonomie maximă de 250 de kilometri și care poate fi încărcat în doar 6 minute. Și CALLUM a ajutat la dezvoltarea mașini electrice sport de mici dimensiuni.

Nyobolt a folosit tehnologia litiu-ion pentru a dezvolta bateria litiu ion care ar putea revoluționa industria, iar această tehnologie ar putea fi disponibilă pentru întregul sector auto începând cu anul 2024. Oficialii companiei susțin că bateriile cu încărcare rapidă pot fi utilizate de întreaga industrie a transportului.

CEO-ul Nyobolt, Sai Shivareddy, a declarat că tehnologia ar putea „crește accesibilitatea oamenilor la mașini electrice, inclusiv pentru cele 40% din locuințele britanice care nu își pot alimenta vehiculele peste noapte.”

Viteza lentă de încărcare este unul dintre lucrurile care îi încurcă pe mulți șoferi care poate și-ar dori să își cumpere un vehicul nepoluant și chiar și o Tesla are nevoie de câteva zeci de minute pentru o alimentare completă. Acest lucru poate fi o problemă destul de mare când ai de parcurs o distanță mai lungă sau dacă îți dorești să ajungi la destinație într-un timp cât mai scurt.

Nyobolt și alte companii din sectorul bateriilor le pot pune la dispoziție șoferilor o soluție mai simplă și mai rapidă prin care să își încarce mașinile, iar companiile pot beneficia și ele, oferind vehicule mai atractive pentru clienți.

Sursă foto: Nyobolt