Conform Reuters, ministrul italian al energiei, Gilberto Pichetto Fratin, a declarat că Italia vrea să își asigure 65% din necesarul energetic național din surse nepoluante de energie, comparativ cu ținta inițială de 55%.

De asemenea, sursele regenerabile de energie ar trebui să acopere 37% din consumul energetic pentru încălzirea și răcirea temperaturii ambientale din spațiile interioare, respectiv 31% pentru sistemul de transport electric.

Și hidrogenul verde va juca un rol foarte important în planul Italiei de a deveni o țară neutră din punct de vedere al emisiilor, deoarece acesta ar putea reprezenta 42% din energia utilizată la nivel industrial până în 2030.

Reprezentanții UE le-au cerut tuturor statelor membre să trimită un plan pentru tranziția energetică ce ar trebui să fie finalizat până în anul 2030 pentru a rezolva problemele legate de evenimentele asociate cu schimbările climatice.

Strategia de tranziție către energia nepoluantă a Italiei va fi revizuită și eventual aprobată, până la anul în luna iunie, de către Comisia Europeană.

Unul dintre lucrurile ce nu au fost specificate în planurile Italiei de reproiectare a sistemului energetic a fost cantitatea de emisii redusă până în 2030 prin trecerea la sursele nepoluante de energie.