Fast Company scrie că administrația Biden-Harris va pune la dispoziție 3.1 miliarde de dolari pentru soluțiile care vor decarboniza agricultura, însă majoritatea se vor concentra pe captarea carbonului și pe compensații ale emisiilor. Astfel, problemele cele mai mari ale acestei industrii, cum ar fi utilizarea de fertilizanți chimici și a creșterii animalelor pentru alimente, nu fac la fel de mult obiectul atenției pentru oficiali.

Experții spun că aproximativ jumătate din emisiile din agricultură provin de la utilizarea unei cantități prea mari de fertilizanți pe bază de nitrogen, care poate avea un impact de 300 de ori mai mare decât dioxidul de carbon în ce privește încălzirea planetei pe o perioadă de 100 de ani.

Totodată, culturile de acoperire, folosite pentru a menține starea de sănătate optimă a solului, nu captează la fel de mult carbon pe cât se credea inițial. În plus, unii fermieri ar putea fi tentați să folosească mai mult teren pentru a crește anumite culturi drept compensație pentru pierderea inițială a productivității, cauzată de trecerea la practici agricole mai sustenabile.

Din totalul emisiilor sectorului agricol american, 44% provin din creșterea animalelor, mai exact din managementul inadecvat al bălegarului, dar și din abilitatea vitelor de a produce metan.

Am scris recent despre o nouă rasă de vaci care ar putea avea o cantitate de emisii de metan mai mică decât cele pe care le cunoaștem deja, însă acestea vor fi introduse prima dată în Canada. De asemenea, nu se cunoaște în prezent cu cât mai puțin metan vor putea acestea să producă sau dacă vor avea alte probleme digestive.

Este important și ca oamenii să ia în calcul cât de mult mănâncă, ce alimente consumă și câte mâncăruri neconsumate la timp aruncă, deoarece acestea sunt și ele părți dintr-o problemă mai semnificativă a sistemului alimentar. Doar în America, 30-40% din mâncare ajunge la groapa de gunoi, transformându-se în emisii de metan, motiv pentru care achiziționarea exclusivă a unei cantități necesare de alimente poate ajuta la rezolvarea unora dintre problemele sistemului alimentar global.