În urma donației, 70 de laptopuri au ajuns în Iași, în 3 centre de refugiați și sunt folosite pentru dotarea sălilor de lectură pentru copii, dar și pentru organizarea unor spații de lucru pentru inițiere în programe de IT și producție digitală.

În județul Sibiu, cele 40 de laptopuri trimise sunt utilizate de copiii refugiați în mediul rural, într-un centru de tip afterschool din satele Porumbacu de Sus, Porumbacu de Jos, Sărata, Colun și Scoreiu. Ajutorul este oferit cu sprijinul Asociației Tinerilor Pedagogi din Sibiu prin proiectul Supereroi La Școală.

10 zile de caravană BCR #StandWithUkraine la Isaccea

Prin aceste demersuri, BCR continuă să ofere sprijin comunității ucrainene, care a crescut în România pe fondul declanșării conflictului din Ucraina. De la declanșarea acestuia, BCR a susținut refugiații ucraineni prin facilitarea serviciilor bancare, dar și prin asigurarea resurselor de bază necesare pentru a le oferi un spațiu de siguranță.

Din punctul de vedere al serviciilor bancare, BCR a pus la dispoziția refugiaților posibilitatea schimbului valutar, din hrivne în lei, asistență financiară și servicii de primă necesitate, dar și alte informații de care au avut nevoie odată cu intrarea și instalarea în România.

Jobs for Ukraine, platforma cu locuri de muncă refugiați. Alte inițiative BCR pentru a asista refugiații din Ucraina

Din punct de vedere al ajutorului umanitar, împreună cu voluntarii BCR, Asociația Salvați Copiii, Crucea Roșie Română și Asociația Tinerilor Ucraineni din România, compania a oferit mese calde, transport și suport logistic necesare intervenției la frontiere.

Pe lângă inițiativa de a asigura continuitatea orelor de curs pentru copiii ucraineni imigranți, BCR, prin acceleratorul de start-upuri InnovX-BCR și cu ajutorul Jobful, platformă de recrutare, a dezvoltat și susține în continuare platforma de joburi jobs4ukr.com. Prin intermediul acesteia, refugiații ucraineni care rămân în România pe o perioadă nedeterminată își pot căuta un loc de muncă, necesar integrării temporare.

Cum a răspuns această bancă din România în 24 de ore la nevoile ucrainenilor