Dăruiește Viață este ONG-ul care a pus bazele noului spital din România, construit cu o investiție de 53 de milioane de euro, integral din donațiile a 350.000 de români și sponsorizările a 8.000 de companii.

„În noua clădire se vor muta doar o parte din secțiile Spitalului Marie Curie. Dar toți copiii bolnavi trebuie să fie tratați în aceleași condiții moderne. Ce urmează? Construcția unei a doua clădiri, pentru a muta aici toate celelalte specializări ale spitalului și a oferi aceleași condiții de tratament”, spun fondatoarele asociației, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

„În fiecare an, susținem proiecte și cauze cu care rezonăm și Dăruiește Viață este una din acestea”, adaugă Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.

Cea de-a doua fază include construcția unei clădiri de dimensiuni similare cu cea a cărei finalizare a fost marcată pe 24 noiembrie; ulterior, urmând să fie dezvoltat și un campus medical cu spații de cazare, spații de învățare și spații tehnice.

A doua clădire va fi construită pentru a muta toate celelalte specializări ale Spitalului „Marie Curie” din București și a oferi aceleași condiții de tratament tuturor pacienților, precum și pentru a asigura spații de cercetare și training pentru echipa medicală. Data estimată pentru inaugurarea celei de-a doua clădiri este 2027, iar în 2030 se estimează finalizarea campusului medical.