Intrarea în vigoare a dispozițiilor acordului este condiționată de îndeplinirea unei condiții prealabile sub forma consimțământului Președintelui Autorității pentru Protecția Consumatorilor și Concurenței cu privire la concentrare.

R.Power este un producător independent de energie electrică (”IPP") care activează în domeniul industriei fotovoltaice și al stocării energiei. Compania își desfășoară activitatea în Polonia, România, Germania, Italia, Spania și Portugalia.

Fondul celor Trei Mări (3SIIF) este un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructura din Europa Centrală și de Est. Fondul investește în proiecte din sectoarele transporturilor, energiei și tehnologiei digitale. Consilierul său exclusiv de investiții este Amber Infrastructure, cu sediul în Marea Britanie, care gestionează în prezent fonduri în valoare de peste 5,5 miliarde de euro.

Investiția Fondului va sprijini strategia de creștere pe termen lung a Companiei, cu un plan de a ajunge la un portofoliu fotovoltaic operațional de 1 GWp în următorii doi ani. În prezent, compania are peste 500 MWp de centrale fotovoltaice în funcțiune și în construcție în Polonia și Portugalia.

Grupul R.Power va continua creșterea dinamică a societății Quanta Energy (o companie care își desfășoară activitatea în domeniul fotovoltaic comercial și industrial) și Nomad Electric (o companie specializată în domeniul EPC și O&M). R.Power este asociatul majoritar al acestor doi operatori economici.

"Această investiție confirmă poziția R.Power în domeniul energiei regenerabile și va juca un rol important în atingerea obiectivului nostru de a rămâne un producător european independent de energie electrică din surse regenerabile, care contribuie activ la construirea independenței energetice a Uniunii Europene", a comentat Przemek Pięta, co-fondator și CEO al R.Power S.A.

"Investiția reprezintă un alt pas în direcția realizării strategiei noastre de extindere în Europa. Proiectele noastre internaționale au depășit deja 2 GWp, iar în afara Poloniei avem peste 50 de angajați", a declarat Tomasz Sęk, co-fondator și vicepreședinte al R.Power S.A.

Achiziția unei participații minoritare în R.Power reprezintă cea de-a cincea investiție a Fondului celor Trei Mări și vine în completarea portofoliului său existent de proiecte energetice. Din martie 2020, Fondul a realizat o serie de investiții, printre care Cargounit - cea mai mare companie de leasing de locomotive din Polonia; Enery, care produce energie regenerabilă și își desfășoară activitatea în Europa Centrală și de Est; Greenergy - o platformă de centre de date; și BMF Port Burgas - un important operator portuar din Bulgaria.