Potrivit CleanTehnica, acesta nu este singurul avantaj pe care mașinile electrice îl au în fața celor cu motoare cu ardere internă, iar mașinile viitorului au și costuri de întreținere mai mici, ceea ce înseamnă că nu ar avea nevoie de reparații la fel de des.
CEO-ul producătorului american de vehicule a precizat că automatizarea intensă a producției de mașini electrice nu înseamnă că fabricile vor fi lipsite de muncitori.
De fapt, forța de muncă ce nu se va mai ocupa cu asamblarea mașinilor va fi redistribuită către alte departamente, cum ar fi producția pieselor, astfel „vom produce singuri piesele de care avem nevoie, astfel fiecare va avea un rol în această creștere.”
Ford va avea nevoie de un plan foarte bun pentru a sprijini creșterea sperată, întrucât compania vrea ca vehiculele electrice să constituie 50% din vânzări până în 2030.
Jim Farley s-a concentrat și asupra bateriilor care vor alimenta viitoarele modele Ford, iar forța de muncă ar putea fi instruită și pentru acest sector de producție.
„Avem un nou lanț de aprovizionare de implementat, baterii, motoare electrice și piese pentru electronică, iar diversitatea joacă un rol și mai important aici”, a declarat el.
În ciuda reinstruirii și a redistribuirii forței de muncă, Ford a redus numărul de angajați cu 3.000 de la cei 183.000 din 2021. Compania ar putea concedia și mai mulți angajați în următorii ani, pe măsură ce procesul de fabricație al mașinilor electrice va fi tot mai mult automatizat.
Comentezi?