Candela dorește să lanseze una dintre cele mai rapide ambarcațiuni electrice care ar putea reduce timpul de călătorie din arhipelagul Stockholmului cu până la 50%, începând cu 2023.

Potrivit Business Green, noul acord marchează prima cooperare din istorie dintre o companie producătoare de mașini electrice și o companie marină.

Oficialii celor două companii speră că această colaborare „va propulsa creșterea mobilității sustenabile în societate.”

Bărcile electrice proiectate de către Candela folosesc aripi portante pentru a le ridica la viteze mari, iar astfel, consumul de energie este cu până la 80% mai redus decât la ambarcațiunile tradiționale.

Thomas Ingenlath, CEO-ul Polestar, a declarat că „sunt fascinat de modul în care ambarcațiunile celor de la Candela navighează atât de elegant și eficient pe sau mai bine zis pe deasupra apei - o dovadă clară a ceea ce poate fi obținut prin încorporarea esteticii și a tehnologiilor sustenabile.”

CEO-ul Candela Gustav Hasselskogg a declarat că „în vreme ce electrificarea mașinilor a evoluat foarte mult în ultimii ani, sectorul marin a rămas în urmă.”

„Prin combinarea sistemelor noastre cu aripi portante și bateriile de înaltă capacitate de la Polestar, vom putea crește rata adopției ambarcațiunilor electrice”, a adăugat el.

Colaborarea dintre cele două companii nu se oprește doar la aprovizionarea bateriilor și a sistemelor de încărcare, întrucât oficialii au menționat faptul că cele două companii „sunt determinate să exploreze și alte oportunități pentru colaborări ulterioare.”

Sursă foto: Candela