Potrivit Electrive, modelul va fi o ediție limitată, astfel că doar 18 unități vor fi fabricate, iar ele vor fi propulsate de un motor cu ardere internă.

Oficialii companiei au declarat că „Batur este un exemplu pentru linia de design ce va reprezenta viitoarele mașini electrice pe baterii ale companiei.”

Designul modelului cu un motor cu 12 cilindri sugerează faptul că și mașinile electrice lansate de Bentley vor avea bine-cunoscuta grilă frontală, chiar dacă în cazul lor ea nu va mai avea același scop practic.

Sursă foto: Bentley

CEO-ul Bentley, Adrian Hallmark, a declarat că „Batur este o mașină semnificativă pentru Bentley. Dincolo de succesul pe care l-a avut modelul Bacalar, Batur evidențiază viitorul liniei de design al modelelor electrice pe care le vom lansa.”

Andreas Mint, designerul principal, a vorbit despre aspectul mașinii, completând: „capota alungită a reprezentat dintotdeauna un semn de putere și prestigiu. Noua noastră linie de design include o linie care se întinde de la vârful capotei și merge până în spatele mașinii, iar acest lucru face mașina să fie lungă și agilă.”

Producătorul britanic ar putea fabrica primul model electric în 2025, la fabrica Crewe din Anglia, iar oficialii vor să lanseze alte patru modele electrice până în 2030.

Sursă foto: Bentley