Energy Daily scrie că obiectivele acordului sunt o parte importantă a efortului Uniunii Europene de a-și reduce emisiile cu 55% înainte de 2030.

Noua înțelegere implică faptul că UE își va reduce consumul de energie cu 11.7% înainte de următorul deceniu comparativ cu o predicție anterioară.

Asta înseamnă că fiecare dintre cele 27 de state membre va trebui să își reducă consumul de energie cu 1.5% pe an între 2024 și 2030.

Niels Fuglsang, membru danez al Parlamentului European, a declarat că „pentru prima dată în istorie, avem o țintă pentru consumul de energie pe care statele membre sunt obligate să o respecte.”

Pentru a-și reduce dependența de sursele poluante de energie, țările UE au căzut de comun acord anul trecut să reducă consumul de gaz cu 15% între august 2022 și martie anul acesta comparativ cu media din ultimii cinci ani.

Noile obiective legate de sistemul energetic ar trebui să ajute blocul să devină mai independent din punct de vedere energetic și să își maximizeze consumul din surse regenerabile, care se extind constant.