Potrivit Electrive, odată cu parteneriatul pe care l-a încheiat cu Renault și Nissan, Mitsubishi va oferi un pick-up pe baterii, un SUV, posibil modelul ASX, și două modele mai compacte. Mitsubishi Colt EV ar putea face și el parte din această ofertă.

Până în următorul deceniu, producătorul japonez va investi 1.45 miliarde de euro în baterii, pentru a se asigura că are destule celule pentru vehiculele ce vor urma.

În vreme ce modelele pe baterii, atât cele complet electrice, cât și cele hibrid, au constituit doar 7% din vânzările companiei în 2021, Mitsubishi vrea ca această clasă de vehicule să reprezinte 100% din vânzările sale până la finalul 2035.

CEO-ul companiei Takao Kato a declarat că „printre modelele noastre existente, vom extinde piața pentru Outlander hibrid și vom încerca să creștem vânzările pentru Minicab MiEV, vehiculul nostru comercial ușor pe care l-am relansat anul trecut.”

Mitsubishi nu are în prezent în ofertă un model electric pentru piața din Europa, o regiune plină de competitori în acest segment, printre care Volkswagen, BMW și Tesla.