Potrivit Reuters, banii vor fi investiți pentru mai multe îmbunătățiri, printre care facilitarea accesului locuitorilor la mașinile electrice, reducerea deșeurilor alimentare, îmbunătățirea transportului public și a transportului de marfă cu camioane cu privire la emisii și chiar decarbonizarea industriei.

Guvernul vrea să interzică anumite boilere pe bază de cărbuni și vrea să schimbe și practicile agricole, prin introducerea unui mecanism de plată pe bază de emisii începând cu 2025.

Oficialii țării au anunțat că Fondul de Răspuns la Urgențele Climatice va primi inițial 2.83 miliarde de dolari de la Schema de Comercializare a Certificatelor de Emisii, 1.8 miliarde de dolari din această sumă urmând să fie alocată în buget săptămâna aceasta.

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că noul plan „livrează cea mai mare oportunitate pe care am avut-o de-a lungul mai multor decenii pentru a combate schimbările climatice, dar și pentru a trece către o economie cu salarii mari și emisii reduse, care să aducă siguranță economică prin crearea de locuri de muncă.”

Oficialii țării susțin că până la finalul anului 2025, cele mai importante reduceri de emisii vor veni din sectorul energiei, al industriei și al transportului.

825 de milioane de dolari vor merge către transport, prin proiecte care să încurajeze oamenii să adopte mașini electrice și pentru decarbonizarea transportului public de persoane și de marfă.

Mai mult, 241 de milioane de dolari vor fi investiți pentru schimbarea practicilor agricole, în vreme ce aproape 440 de milioane de dolari vor fi alocați unei industrii mai curate.

Ministrul de Finanțe, Grant Robertson, a declarat că „vom recicla în mod direct costurile către proiecte de reducere a emisiilor. Asta înseamnă că cei care eliberează aceste emisii vor plăti pentru ele, nu consumatorii.”