Potrivit ESG Today, agricultura a devenit un sector de mare interes pentru eforturile de decarbonizare, fiind unul dintre sectoarele cu cea mai mare amprentă de carbon. Producția de alimente și băuturi, ambele asociate cu agricultura globală, reprezintă o treime din amprenta de carbon a planetei.

Pentru a rezolva această problemă, Nestlé a inițiat acum un proiect la nivelul Marii Britanii cu scopul de a folosi cojile de cacao ca produs secundar al fabricii din York pentru a le transforma în fertilizant cu emisii reduse. O perioadă de probe de doi ani va determina dacă produsul are într-adevăr o amprentă mai mică de carbon și dacă performanța sa este una optimă.

Dacă se va dovedi un succes, proiectul s-ar putea transforma într-o producție anulă de 7.000 de tone de fertilizant cu emisii reduse doar în ce privește capacitatea din Marea Britanie, iar fertilizantul va fi furnizat către fermieri.

Fiind o companie producătoare de alimente și băuturi, doar 5% din emisiile totale ale Nestlé sunt de proveniență din activitatea companiei. Restul de 95% provin din lanțul valoric, cum ar fi din aprovizionarea cu ingrediente.

Matt Ryan, responsabil cu proiectele de regenerare la Nestlé UK și Irlanda, a declarat că „fermierii se numără adesea printre grupurile cele mai expuse la probleme globale, probleme care au la bază sistemul alimentar de care depindem cu toții. Trebuie să găsim noi moduri de a deveni mai rezilienți și de a ne optimiza resursele pe care le utilizăm. Acest proiect este mic, însă un pas foarte semnificativ către un viitor cu emisii net-zero, unde atât fermierii, cât și antreprenorii locali și natura au de câștigat.”