Potrivit The Cool Down, start-up-ul francez Airseas a testat un zmeu de 250 de metri pătrați care a avut ca scop tractarea unei nave de 21.500 de tone pe suprafața Oceanului Atlantic.

Testul s-a dovedit a fi un succes, iar oficialii companiei sunt de părere că, prin combinarea celor două metode de propulsare, o navă va folosi mai puțini combustibili fosili, iar astfel motoarele vor lucra mai puțin și vor produce mai puțin zgomot, ceea ce va ajuta și fauna locală.

De fapt, oficialii Airseas susțin că un astfel de zmeu poate reduce dependența unei nave de combustibili fosili cu până la 20%.

Întrucât industria transportului naval contribuie cu 3% la totalul emisiilor eliberate anual la nivel global, iar 90% dintre produsele pe care le cumpărăm sunt aduse pe mare, impactul navelor propulsate de zmeie poate fi uriaș.

Organizația Maritimă Internațională cunoaște impactul pe care această industrie îl are asupra planetei, motiv pentru care vrea să îi reducă emisiile cu 50% până la jumătatea secolului.

Sursă foto: Airseas