Potrivit Electrive, oficialii Mini nu au dezvăluit date legate de specificațiile mașinii, în afară de faptul că are o lungime de 4.05 metri, 1.99 metri lățime și 1.59 metri înălțime.

Este cunoscut faptul că noul model este unul electric, însă datele legate de performanță sau autonomie sunt, deocamdată, un mister.

Stefanie Wurst, șefa brandului Mini, a declarat că „Mini Concept Aceman oferă o mostră dintr-un vehicul complet nou care va ocupa poziția dintre Cooper și Countryman în noua gamă de vehicule.”

„Acest concept arată modul în care Mini se reinventează pentru un viitor complet electric și ceea ce înseamnă acest brand: un sentiment go-kart electrificat, o experiență digitală captivantă și un focus puternic pe amprentă minimă asupra mediului”, a adăugat ea.

Sursă Foto: BMW Group

Oliver Heilmer, șeful departamentului de design la Mini, a prezentat aspectul noului Mini electric și a declarat că designerii au putut să se concentreze „mai mult pe valorile tradiționale Mini în ce privește principiul modului în care este întrebuințat spațiul. Acest lucru va avea ca rezultat modele ocupă mai puțin spațiu pe drum, iar în același timp, oferă mai mult confort, mai multă versatilitate și mai multă emoție decât până acum.”

Designerii au acordat importanță și aspectului legat de sustenabilitate al vehiculului, înlocuind pielea cu „materiale selectate.”

Oficialii Mini susțin că acesta este prima mașină electrică ce folosește un ecran OLED rotund, lucru ce urmărește să păstreze ADN-ul modelelor anterioare care au folosit un vitezometru/ consolă centrală cu formă rotundă.

Sursă Foto: BMW Group

Această consolă va incorpora sistemul de operare MINI, care va fi bazat pe o alternativă a Android.

Compania a implementat, de asemenea, iluminare cu LED, care poate fi configurată în mai multe culori și efecte, motiv pentru care noul Aceman ar putea fi dezvăluit publicului pentru prima dată la Gamescom, eveniment ce va avea loc în August în Köln.

Sursă foto: BMW Group