The Verge scrie că proiectul ar putea ajuta să fie cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de a deveni o companie carbon negativă până în 2030, ceea ce înseamnă că va trebui să îndepărteze mai multe emisii din atmosferă decât va emite.

Heirloom este compania care va construi unitatea de captare directă a carbonului, în vreme ce în prezent colaborează și cu Battelle și Climeworks pentru a construi unul dintre cele mai mari proiecte globale în acest scop, localizat în Louisiana. Dacă va fi terminată, fabrica respectivă va putea capta anual peste un milion de tone de emisii pentru a le stoca permanent în subteran, de 250 de ori mai mult decât actuala cea mai mare astfel de unitate de captare a carbonului din lume.

Anul trecut, Microsoft s-a numărat printre investitorii care au finanțat Heirloom cu 53 de milioane de dolari pentru a ajuta compania să-și dezvolte soluțiile de captare a carbonului.

Directorul principal al Microsoft pentru Energie și Carbon, Brian Marrs, a declarat că „fiind investitor, dar și client al Heirloom, credem că această abordare tehnologică este gândită pentru rapiditate în ce privește reducerea costului pentru captarea directă a carbonului într-un mod cât mai rapid posibil.”