Electrive scrie că în prima lună a acestui an au fost vândute circa 92,700 de vehicule cu baterii în UE, o creștere de 28.9% comparativ cu anul precedent, conform cifrelor date publicității de Asociația Europeană a Producătorilor Auto (AEPA). Belgia, Olanda, Franța și Germania cumulează 66% din vânzări, fiind astfel cele mai mari patru piețe pentru mașinile electrice din UE.

În plus, numărul vehiculelor electrice vândute în statele non-UE, cum ar fi Islanda, Norvegia, Elveția și Marea Britanie a ajuns la aproape 103,000 de unități, cu 29.3% mai mult decât anul trecut în ianuarie.

Vehiculele hibrid și cele plug-in se numără în continuare printre preferatele șoferilor europeni, acestea fiind a doua cea mai populară alegere în regiune. Puțin peste 245,000 de vehicule hibrid au fost vândute în prima lună a acestui an în UE, o creștere de 24.5% comparativ cu anul precedent.

Mașinile pe benzină sau motorină dețin în continuare cea mai mare cotă de piață, reprezentând aproximativ jumătate din mașinile vândute în UE, cele pe benzină având o cotă de 35.2%, iar cele diesel, 13.4%.

În ce privește producătorii de autovehicule, Grupul Volkswagen se află în topul cel mai multe modele vândute, cu peste 221,000 de vehicule vândute în UE în ianuarie 2024 (n. red. toate tipurile de vehicule), o creștere de 11.5% comparativ cu anul precedent.