The Next Web scrie că echipa LionVolt produce celule litiu-ion care nu conțin litiul lichid ce se găsește în mod normal în bateriile moderne. Celulele companiei sunt fabricate cu o filă subțire ce conține miliarde de stâlpișori solizi, astfel creând arhitectura 3D patentată.

Materialul solid permite încărcarea mai rapidă a bateriei, iar siguranța este și ea îmbunătățită prin lipsa litiului lichid, prevenind astfel incendiile sau exploziile.

Potrivit CEO-ului și cofondatorului LionVolt, Karl McGoldrick, și densitatea energetică a acestor celule este una record de 450 Wh/kg, comparativ cu 244-296 Wh/kg cât este cea a bateriiloe 4680 pe litiu produse de Tesla.

În plus, inginerii companiei susțin că beneficiile bateriilor solide nu se termină aici, pentru că acestea sunt cu 50% mai ușoare și au o performanță cu 200% mai bună față de cele mai bune baterii litiu-ion disponibile în acest moment pe piață.

Bateriile LionVolt pot fi utilizate în prezent în dispozitivele wearable, însă compania urmărește să producă și celule pentru vehiculele electrice în viitoarea fabrică din Eindhoven. Cu ajutorul investiției de 15 milioane de euro, fondurile ridicate până în prezent de LionVolt însumează 30 de milioane de euro.

Startup-ul olandez a achiziționat recent compania scoțiană falimentară AMTE Power, care deține o unitate de producție și un centru de dezvoltare în Thurso, Scoția. Unitatea va fi modernizată pentru a începe producția noilor baterii solide.

Sandeep Unnikrishnan, CTO-ul LionVolt, a declarat că aceasta „ne va ajuta să ne maturizăm mai rapid tehnologia inovatoare 3D pentru baterii, prin expertiza de fabricare a echipei din Scoția, astfel că produsul va putea ajunge mai repede pe piață.”