Conform ESG Today, raportul reprezintă un efort comun al Honeywell și Futurum Research, iar scopul a fost evidențierea performanței companiilor în ce privește îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate, în viziunea liderilor lor.

Cei doi experți au chestionat 750 de reprezentanți care lucrează în business, tehnologie și sustenabilitate care sunt implicați în dezvoltarea strategică a obiectivelor și inițiativelor de sustenabilitate pentru mai multe companii care activează în mai multe regiuni din lume.

Conform datelor disponibile, 93% dintre respondenți spun că firmele pe care le reprezintă au planuri formale pentru raportarea progresului în ce privește îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate. De asemenea, 82% dintre oficialii chestionați susțin că organizațiile din care fac parte sunt optimiste în ce privește îndeplinirea cu succes a raportării de sustenabilitate ce ar putea fi implementată de către autorități.

Peste trei sferturi dintre respondenți au declarat că este convenabil să creeze un raport de sustenabilitate realizat după reglementările autorităților.

Raportat la informațiile date publicității în trimestrul precedent, Honeywell a raportat că mai mulți executivi vor să crească investițiile în inițiative de sustenabilitate, de la 83 la 86%. Legat de categoriile de mediu ce vor primi atenția financiară a companiilor, reducerea emisiilor pare să fie, din nou, în topul preferințelor pentru investiții, iar 85% dintre executivi vor să crească investițiile în această arie.

Eficiența energetică, prevenția poluării și circularitatea plus reciclarea au primit mai multă atenție de data aceasta din partea executivilor, în raport cu trimestrul trecut. Astfel, 86, 81 și 84% dintre aceștia plănuiesc să investească mai mult aici, comparativ cu chestionarul precedent.

De asemenea, comparativ cu chestionarul dat publicității acum câteva luni de către Honeywell, executivii par a fi mai puțin încrezători că își vor putea atinge obiectivele de sustenabilitate înainte de 2030, 3% dintre aceștia fiind de părere că acestea nu mai pot fi realizate în timp util. Cel mai mare declin în acest sens provine din eficiența energetică, unde doar 70% cred că vor îndeplini obiectivele de mediu, comparativ cu cei 75% de la ultimul chestionar.