Potrivit PR Newswire, compania sud coreeană speră să atragă cât mai multe start-up-uri care să aducă noi tehnologii în sectorul energetic, cum ar fi sisteme de stocare energetică pentru sursele regenerabile.

Ediția de anul acesta a Battery Challenge se va concentra pe trei domenii, anume tehnologii inovatoare pentru materiale, management și control și procese inovatoare de fabricație ale bateriilor.

LG va selecta până la zece finaliști care vor primi premii în valoare totală de 1 milion de dolari și oportunitatea de a lucra cu echipa de cercetare de la LG.

Youngjoon Shin, CTO al LG Energy Solutions, a declarat că „prin programele Battery Challenge și Open Innovation, LGES vrea să fie în continuare unul dintre producătorii de top din industria bateriilor.”

„LGES va continua să-și extindă cercetările cu privire la tehnologiile inovatoare pentru baterii alături de start-up-uri capabile și alți parteneri din lume.”

Start-up-urile interesate de participarea la această competiție se pot înscrie până pe 16 septembrie pe site-ul oficial al competiției.