Potrivit Tech Crunch, achiziția reprezintă un efort comun al LG, GS Energy, un operator de stații de încărcare, și GS Neotek, un furnizor IT.

Paik Ki-mun, vicepreședinte senior al LG Electronics, a declarat că „piața mașinilor electrice ar putea crește rapid datorită cererii crescute pentru vehicule mai prietenoase cu mediul înconjurător. Vom oferi soluții de încărcare personalizate și integrate pentru diverși clienți, devenind mai competitivi și vom fi pregătiți pentru oportunități ce pot apărea.”

În urma achiziției LG are o cotă de 60%, în vreme ce GS Energy și GS Neotek au 34%, respectiv 6%. Astfel, AppleMango va deveni o filială a LG Electronics.

În vreme ce companiile nu au făcut publici termenii financiari, sursele locale estimează achiziția la aproximativ 7.8 milioane de dolari.

LG Electronics și-a propus să facă infrastructura de încărcare mai accesibilă pentru șoferi cu ajutorul unei interfețe mai prietenoase cu utilizatorul.

Oficialii companiei au menționat că prin concentrarea asupra pieței mașinilor electrice, LG ar putea dezvolta tehnologii mai bune pentru baterii, sisteme de stocare a energiei, soluții de management al energiei și încărcătoare.

Compania sud-coreeană vrea să înființeze o linie de producție pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice la LG Digital Park în Coreea de Sud până la sfârșitul anului. Astfel, LG speră să poată livra soluții de încărcare personalizate pentru cartiere private, mall-uri și hoteluri, printre alte locuri.