Conform ESG Today, Lamborghini și-a lansat strategia de sustenabilitate în anul 2021, în care s-a concentrat pe electrificarea ofertei de automobile și pe decarbonizarea operațiunilor de la fabrica și sediul din Sant’Agata Bolognese. Compania italiană, care a lansat anul trecut primul său model de serie hibrid electric de performanță (HPEV), plănuiește acum lansarea primului său model complet electric în anul 2028, respectiv primul SUV pe baterii în 2029.

De asemenea, Lamborghini vrea să își reducă emisiile asociate cu flota sa de vehicule cu 50% până în 2025, respectiv cu 80% până în 2030.

Stephan Winkelmann, președinte și CEO, Automobili Lamborghini, a declarat că „Direzione Cor Tauri reprezintă efortul nostru de a electrifica oferta Lamborghini și calea către decarbonizare, nu doar pentru fabrica noastră din Italia, ci pentru întreg lanțul valoric: este o abordare holistică pentru strategia noastră de sustenabilitate la nivel global.”

Într-un efort de a deveni o companie mai sustenabilă, Lamborghini vrea să își reducă și consumul de resurse, cum ar fi electricitatea și apa, și să utilizeze transportul pe căi ferate în locul celui aerian, acolo unde este posibil.

Stefano Rutigliano, Strategy Director, Automobili Lamborghini, adaugă: „sustenabilitatea este unul dintre elementele cheie ale strategiei business-ului nostru. Avem o echipă ce lucrează în mai multe departamente în vederea implementării programului nostru Direzione Cor Tauri.”