Conform ESG Today, TEAL Mobility își propune să instaleze 100 de astfel de stații de alimentare pe cele mai importante artere din Europa până la finalul deceniului viitor, creând astfel cea mai complexă rețea transcontinentală de alimentare pentru vehiculele comerciale pe hidrogen. Până la finalul acestui an, compania își dorește să instaleze deja 20 de astfel de stații în țări precum Franța, Olanda sau Belgia.

Pentru a îndeplini obiectivele de sustenabilitate în sectorul mobilității de mare tonaj, există deja mai mulți producători de camioane care au început deja producția unor modele pe hidrogen, iar printre aceștia se numără DAF, Daimler Truck sau Volvo Trucks.

TEAL Mobility l-a numit CEO pe Florentin de Loppinot, care a lucrat timp de 25 de ani în sectorul energetic alături de TotalEnergies. Acesta a declarat: „suntem de părere că cel mai bun mod prin care putem prezice viitorul mobilității cu hidrogen este să contribuim chiar noi la crearea lui. TEAL Mobility se angajează să accelereze dezvoltarea mobilității cu hidrogen.”

Lansarea TEAL Mobility a fost anunțată de cele TotalEnergies și Air Liquide încă de anul trecut, iar noua entitate va folosi atât cunoștințele legate de administrarea stațiilor de alimentare, cât și accesul la hidrogenul necesar pentru operarea acestora.