ESG Today scrie că Avnos, companie fondată în California, oferă o tehnologie proprietară hibrid pentru captarea emisiilor de carbon (HDAC) care funcționează pe bază de aer, electricitate și absorbanți solizi pentru a capta apă și emisii de CO2.

Alte soluții de captare a carbonului de pe piață folosesc apă și căldură pentru a capta dioxidul de carbon poluant, în vreme ce soluțiile oferite de Avnos pot produce cinci tone de apă pentru fiecare tonă de dioxid de carbon pe care o captează. Astfel, procesul dezvoltat de experții companiei are un impact mai mic asupra planetei și reduce și consumul energetic.

Folosind investiția de 36 de milioane de dolari, Avnos își va crește echipa și își va extinde prezența în America de Nord și Europa. Totodată, compania din California va deschide un nou centru de cercetare și dezvoltare în New York City.

Will Kain, CEO-ul Avnos, a declarat că „suntem de părere că tehnologia noastră hibrid pentru captarea carbonului este cea mai bună șansă pe care planeta o are pentru a atinge capacitatea de captare de o gigatonă. Credem că această tehnologie trebuie să ajungă rapid la cât mai multe companii pentru a livra un impact cât mai mare din punct de vedere climatic și economic.”

NextEra Energy Resources a condus runda de finanțare Series A, la care au participat și investitori precum Safran Corporate Ventures și Shell Ventures.

Sursă foto: Avnos