Conform ESG Today, GridBeyond este o companie irlandeză care ajută la rezolvarea unora dintre problemele asociate cu adoptarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi furnizarea intermitentă de energie de către panourile solare sau centralele eoliene, care nu pot livra uneori puterea necesară pe timpul perioadelor de cerere crescută.

GridBeyond operează o platformă pe bază de AI care conectează sursele de distribuție a energiei cu piețele energetice sau în termeni mai simpli, sursele regenerabile, stocarea energiei și furnizarea acesteia către clienții industriali. Aceste elemente sunt administrate inteligent pentru echilibrarea rețelei.

Platforma folosește mai multe tipuri de date predictive, cum ar fi informații legate de vreme sau prețuri, pentru a ajuta la administrarea modului în care este distribuită energia.

GridBeyond a experimentat o creștere semnificativă în 2023, atunci când și-a extins echipa, dublându-și numărul de angajați la nivel global și când a achiziționat compania Veritone Business Energy. În ultimii trei ani, compania irlandeză a avut creșteri ale veniturilor de 70% anual, iar același lucru s-ar putea întâmpla și în 2024.

Michael Phelan, CEO și cofondator al GridBeyond, a declarat că „această investiție ne sprijină eforturile de a avansa tranziția piețelor energetice globale către digitalizare, decarbonizare și descentralizare. Toate acestea în timp ce aducem mai multe beneficii operaționale și comerciale pentru reprezentanții pieței prin automatizare rapidă și optimizare a cererii, stocării și distribuției energetice flexibile.”

Energy Impact Partners, Mirova și ABB sunt o parte dintre investitorii care au participat la runda de finanțare de 52 de milioane de euro.