Potrivit Sifted, principalul finanțator a fost Klime Energy Transition Round, iar printre ceilalți participanți se numără Inovo VC și SMOK Ventures.

Pentru a face panourile solare mai omniprezente pe teritoriul continentului, oficialii UE au stabilit noi obiective cu privire la instalarea acestora, iar aceștia vor să implementeze peste 320 GW de energie solară până în 2025, mai bine de dublul valorii din 2020, iar până în 2030, aproape 600 GW.

Comisia Europeană speră să reușească să implementeze panouri solare în masă pe teritoriul țărilor membre UE, ceea ce înseamnă că toate clădirile publice ar putea fi alimentate de energie solară până în 2026, iar cele rezidențiale ar putea fi independente din punct de vedere energetic înainte de 2030.

SunRoof pune la dispoziție panouri solare integrate în acoperișurile clădirilor, iar clienții care aleg să opteze pentru această soluție au acces la sisteme de management al energiei prin intermediul unei aplicații.

Lech Kaniuk, CEO la SunRoof, a declarat că „dintre toate companiile care oferă panouri solare integrate, acoperișurile noastre sunt cele mai rezistente. Niciun competitor din prezent nu poate produce mai multă energie pe metru pătrat.”

Comparativ cu alte soluții de pe piață, care pot genera până la 160W de energie pe metru pătrat, produsele SunRoof pot produce până la 200W.

„Nu vreau ca această companie să fie una obișnuită în acest segment. Vreau să fie o companie de tehnologie care se ocupă cu producția și managementul energiei, iar acoperișurile sunt primul element al strategiei noastre pe termen lung”, a adăugat CEO-ul.

Și SunRoof a fost afectată de problemele legate de lanțul de aprovizionare care au creat probleme mai multor industrii la nivel global, însă Kaniuk vrea să îmbunătățească aprovizionarea cu materiale, astfel încât compania să-și poată construi și vinde mai repede panourile solare integrate.

„Ambiția noastră este să ne extindem la nivel global”, a concluzionat el.