ESG Today scrie că Sapphire Technologies este un start-up care a primit recent o investiție de 10 milioane de dolari pentru a începe comercializarea soluției sale de recuperare a energiei pentru sistemele alimentate de hidrogen sau gaz.
Saphhire Technologies este o companie californiană fondată în anul 2021, iar echipa respectivă dezvoltă și produse sisteme de recuperare a energiei pentru a converti diferite tipuri de energie pierdută în electricitate. Astfel, clienții industriali ar putea înregistra o creștere în ce privește eficiența energetică, iar în același timp, își pot reduce amprenta de carbon și eficientiza utilizarea de resurse.
Cu ajutorul investiției obținute recent, compania se așteaptă să poată crește producția de turbine cu până la 400% până la finalul acestui an.
dcbel este un alt start-up care lucrează în domeniul eficienței energetică, însă de data aceasta, pentru proprietarii de locuințe. Echipa a obținut recent 50 de milioane de dolari, care vor fi folosiți pentru accelerarea producției de sisteme de încărcare rezidențiale bidirecționale, numite Home Energy Station.
dcbel a fost fondată în anul 2015 și dezvoltă stații care le permite proprietarilor de locuințe să evite pene de curent prin optimizarea fluxului de energie obținut din panouri solare, sisteme pentru stocarea energiei și chiar bateriile de mașini electrice. Încărcarea bidirecțională presupune faptul că nu doar mașina se poate încărca de la alimentarea casei, ci și locuința poate obține energie electrică la nevoie din bateriile unei mașini nepoluante.
Pentru că decarbonizarea industrială este esențială în prezent, investitorii au oferit 60 de milioane de dolari start-up-ului Rondo Energy, care permite reducerea emisiilor provenite din industriile ce lucrează cu căldură și care se numește Rondo Heat Battery.
Echipa de la Rondo Energy vrea să reducă emisiile provenite din procesele industriale producătoare de căldură, care folosesc cantități importante de energie. Energia utilizată pentru căldură vine de cele mai multe ori de la combustibilii fosili și este necesară pentru producția de produse din metal sau plastic. Astfel, bateria de căldură a celor de la Rondo utilizează energia electrică obținută din surse regenerabile pentru a genera căldură.
John O'Donnell, CEO-ul Rondo Energy, a declarat că „pentru a combate provocările climatice, avem nevoie de tool-uri care să permită construirea unei infrastructuri la scară largă rapid. Bateria pentru producția de căldură de la Rondo este un astfel de tool. Investiția pe care am obținut-o ne va permite să ne creștem capacitatea de producție suficient de repede pentru a face față cererii de pe piață.”
Comentezi?