Programul ”AI Opportunity Fund for Europe ” oferă sprijin și finanțare organizațiilor care vor sa organizeze cursuri de instruire în domeniul inteligenței artificiale. Obiectivul programului este de a sprijini adaptarea forței de muncă la schimbările generate de adopția inteligenței artificiale.

Până la 200 de organizații selectate vor avea acces la cursuri de formare în noțiuni fundamentale de AI pentru beneficiarii lor, în limba română, concepute de Google și parteneri externi, cu îndrumare pas cu pas și sprijin complet.

De asemenea, organizațiile selectate vor primi sprijin financiar, pentru România fiind alocat un fond de 300.000 de euro pentru granturi și instruire. Programul se adresează organizațiilor non-profit și altor entități parte a societății civile, municipalități și asociații profesionale.

Înscrierile în programul Google.org ”AI Opportunity Fund for Europe” se pot face accesând acest link. Organizațiile pot aplica până pe 28 iunie 2024.

Conform agendei programului, în trimestrul al treilea 2024 vor fi analizate cererile și se vor derula interviurile cu organizațiile înscrise, urmând ca în ultimul trimestru al anului să fie anunțate entitățile selectate pentru a participa în program. Cursurile vor începe în prima jumătate a lui 2025.

Mai multe detalii despre ”AI Opportunity Fund: Europe” pot fi aflate pe pagina programului.