Conform ESG Today, Windfall Bio este o companie californiană fondată în 2022 care oferă o soluție naturală pentru captarea metanului și transformarea sa într-un fertilizant organic. Echipa de specialiști folosește bacterii care consumă metanul pentru a capta emisiile respective, iar micile creaturi generează un produs secundar ce poate fi folosit pe post de fertilizant organic pentru plante de către sectorul agricol, astfel că fermierii își pot reduce amprenta negativă asupra mediului.

Josh Silverman, cofondator și CEO al Windfall Bio, a declarat că „îndepărtarea emisiilor de metan reprezintă cea mai puternică strategie din prezent pentru combaterea schimbărilor climatice pe termen scurt, dar nu a primit finanțări suficiente pentru a se putea dezvolta, până de curând. Totuși, metanul reprezintă și o resursă importantă care poate crea valoare semnificativă pentru clienți, dacă acestora li se oferă uneltele potrivite.”

Compania vrea să își continue proiectele implementate în prezent în câteva unități industriale ce eliberează cantități importante de metan, să își crească echipa și capacitatea de producție pentru a satisface cererea estimată în viitor.

Metanul, un gaz cu efect de seră de 80 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon, este unul dintre cele mai periculoase astfel de gaze, iar cercetătorii sunt de părere că îndepărtarea sa din atmosferă poate contribui semnificativ la lupta împotriva încălzirii globale.

Prelude Ventures și Amazon Climate Pledge Fund se numără printre investitorii care au finanțat runda Series A de 28 de milioane de dolari.