UPDATE: Conform ESG Today, Google a anunțat recent mai multe contracte de achiziție de energie (PPA) în Europa, care îi vor asigura companiei de tehnologie 700 MW de energie regenerabilă. Astfel, Google își va putea alimenta 90% din operațiunile din țări precum Olanda și Polonia cu energie verde, respectiv până la 85% din operațiunile din Belgia, în următorii doi ani.

Matt Brittin, președinte Google Europa, Orientul Mijlociu și Asia, a declarat că „utilizatorii Google sunt tot mai preocupați de schimbările climatice, cel mai căutat subiect din anul 2023 fiind „criza energetică”. De aceea vrem să oferim utilizatorilor, afacerilor, guvernelor și operațiunilor noastre soluții sustenabile.”

Noile contracte de cumpărare implică achiziționarea a 47 MW de energie eoliană produsă pe mare în Italia, respectiv 106 MW de energie solară generată de panourile fotovoltaice aflate la o fermă din Polonia.

„Aceste eforturi fac parte din angajamentul nostru de a accelera decarbonizarea rețelelor electrice din lume, ambiția noastră fiind de a alimenta centrele de date, birourile și campusurile Google cu energie 100% regenerabilă până în 2030”, adaugă Matt Brittin.

Conform Reuters, operatorii de proiecte de energie regenerabilă oferă o sursă sigură de energie curată pentru clienții corporate care vor să se asigure că au un flux stabil de electricitate ce le poate fi de folos în obiectivele de tranziție către o economie sustenabilă.

Google a decis să achiziționeze în urma acestui contract un total de 478 MW de energie eoliană sustenabilă, care va fi produsă și furnizată de către consorțiul Crosswind & Ecowende, care activează sub umbrela companiei energetice Shell și a operatorului olandez de utilități Eneco.

Oficialii Google au mai anunțat alte trei contracte mai mici de achiziție de energie eoliană în Italia, Polonia și Belgia, fără a dezvălui detalii financiare legate de aceste acorduri sau câtă energie va fi livrată de către producători și distribuitori.

Matt Brittin, Președinte Google în regiunea EMEA, a declarat că „ambiția noastră este să operăm încontinuu cu energie regenerabilă până în 2030, iar pentru a reuși, avem nevoie de rezerve de energie regenerabilă în toate zonele în care ne desfășurăm activitatea.”

Google urmărește să acopere fiecare oră de operațiuni cu câte o oră de producție de energie din surse regenerabile, strategie care ar putea permite companiei să aibă un flux continuu de energie 100% verde.