Potrivit ESG Today, compania californiană Cultivo folosește tehnologie cu inteligență artificială și algoritmi de învățare pentru a identifica locuri ideale pentru dezvoltarea proiectelor de regenerare cu soluțiilor naturale ale companiei, cum ar fi protejarea solurilor sau reîmpăduriri. Compania colaborează cu experții locali pentru a evalua calitatea și progresul proiectelor respective.

Eforturile cu potențial sunt apoi co-dezvoltate și monitorizate de către echipe speciale pentru a asigura o performanță stabilă pentru lucruri precum captarea carbonului, biodiversitate și stocarea apei, astfel încât investitorii interesați să poată sprijini financiar aceste proiecte.

Dr. Manuel Piñuela, CEO și cofondator Cultivo, scrie că „investitorii recunosc oportunitățile de scalare și valorificare pe care le oferă proiectele naturale, iar companiile își doresc să aibă acces la o rezervă de credite de carbon de calitate pentru a nu avea probleme cu volatilitatea prețurilor sau variațiile de calitate. Această finanțare ne permite să ne creștem platforma bazată pe inteligență artificială pentru a oferi clienților noștri din toate domeniile proiecte naturale de captare a carbonului de cea mai bună calitate.”

Proiectele naturale ale celor de la Cultivo de până acum sunt administrate pe o suprafață totală de 100 de milioane de hectare, care este de mai bine de două ori mai mare decât California, iar oficialii companiei susțin că acestea au un potențial de reducere a emisiilor de 3 gigatone de CO2. Acesta este echivalentul emisiilor eliberate de Uniunea Europeană într-un an.

Cultivo a anunțat, totodată, un acord cu Octopus Energy Generation pentru dezvoltarea proiectelor naturale de reducere a emisiilor în valoare de 40 de milioane de dolari în SUA, Europa și Australia și Asia.