În România, de la lansarea programului, Glovo a sprijinit câteva mii de beneficiari cu peste 163.000 de porții de mâncare, în 18 orașe din țară: București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Sighetu Marmației, Alba Iulia, Onești, Bacău, Botoșani, Satu Mare, Târgu Mureș, Slatina, Bistrița, Piatra Neamț, Arad, Constanța, Craiova.

Comenzile din cadrul programului social Glovo Access au fost livrate persoanelor și familiilor nevoiașe, persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, beneficiari ai Organizațiilor non-profit cu care platforma Glovo colaborează.

Totodată, prin Glovo Access a fost evitată o risipă alimentară de 30.000 de kg de mâncare prin redistribuirea surplusului de mancare din supermarketurile Glovo Express din București către ONG-uri.

Proiectul a dezvoltat, la nivel național, o rețea de 10 organizații non-profit cu care Glovo colaborează, oferindu-le acces gratuit la logistica necesară.

“Suntem preocupați de impactul pe care îl avem în societate, de aceea oferim acces gratuit la logistică, prin programul Glovo Access, unei rețele de organizații non-profit care sprijină persoanele din mediile dezavantajate. Glovo Access ne ajută să ne îndeplinim angajamentul de a preveni risipa alimentară și de a fi mai aproape persoanelor ce au nevoie de ajutor pe parcursul întregului an cu ajutorul ONG-urilor cu care colaborăm și partenerilor Glovo”, a declarat Iustinian Belghir, General Manager Glovo România și Moldova.

”Unul dintre proiectele noastre sociale se derulează cu sprijinul partenerului nostru de încredere, Glovo. Acest demers este foarte important pentru noi, însă, în special, pentru beneficiarii noștri. Cu ajutorul Glovo, reușim să asigurăm beneficiarilor nedeplasabili, zilnic, o masă caldă. De peste un an, Glovo ne ajută să livrăm, 5 zile pe săptămână, în jur de 140 de meniuri de mancare către cel puțin 60 de beneficiari nedeplasabili. Fără implicarea Glovo, nu am fi reușit să fim atât de aproape de beneficiarii noștri aflați în mare nevoie. Colaborarile între ONG-uri si companiile precum Glovo sunt esențiale pentru a aduce un impact pozitiv societății și comunității”, a declarat Cosmin Mihalcea, Manager Proiect Asociația Șansa Ta.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, băcănii și supermarketuri, farmacii și magazine de vânzare cu amănuntul. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.