Potrivit ESG Today, până la 50 de miliarde de euro vor fi furnizați de către guvernul german pe perioada respectivă astfel încât companiile să își permită accesul la noile tehnologii care să crească eficiența energetică în mai multe industrii.

Întrucât industria Germaniei este responsabilă de 20% din emisiile țării, aceste măsuri sunt menite să ajute națiunea să-și atingă obiectivele climatice pentru anul 2045.

Sistemul va fi pe bază de licitație, ceea ce înseamnă că firmele care vor vrea să beneficieze de ajutorul de la stat vor trebui să trimită o ofertă, bazată pe sprijinul financiar de care ar avea nevoie pentru a evita eliberarea unei tone de emisii de carbon, care ar reprezenta diferența de preț.

Dacă sunt eligibile pentru program, companiile vor primi ajutorul de la stat sub forma unor subvenții variabile, care ar reprezenta diferența financiară reală de care reprezentanții industriei vor avea nevoie. De-a lungul timpului, suma de bani de care companiile vor avea nevoie va fi mai mică, deoarece energia regenerabilă va deveni mai comună, iar prețul carbonului în Europa va crește.

Un criteriu important pentru companiile care vor să participe la licitații este că acestea trebuie să facă parte dintr-o industrie consumatoare de energie, cum ar fi cea producătoare de oțel, de ciment sau de chimicale. Totodată, firmele trebuie să investească într-un sistem care are cu 90% mai puține emisii comparativ cu cel pe care acestea îl folosesc în prezent.