Future Makers, program educațional și de incubare antreprenorială dezvoltat de Social Innovation Solutions, care sprijină anual peste 50 de start-up-uri inițiate de tineri antreprenori din șase țări din Europa Centrală și de Est, a fost desemnat cel mai bun proiect european de promovare a spiritului antreprenorial în cadrul competiției Comisiei Europene “Premiile pentru Promovarea Întreprinderilor Europene” (EEPA), ediția 2023.
Prin această iniţiativă, Comisia Europeană, prin DG Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, doreşte să recunoască iniţiativele care facilitează mediul de business, în special prin recunoaşterea importanţei antreprenoriatului.
Competiția identifică şi recunoaște cei mai de succes promotori ai antreprenoriatului în Europa, cele mai bune politici şi practici antreprenoriale, sporesc conştientizarea valorii adăugate de antreprenoriat, încurajează şi inspiră potenţialii antreprenori.
România primește pentru prima dată premiu în decursul celor 12 ani de competiție la nivel european. Juriul care a luat decizia de a premia anul acesta programul Future Makers din România a fost format din Thomas Wobben, Director, Committee of the Regions; Giovanna Gregori, Director, European Family Businesses; Elisabeth Backteman, SME Envoy, Suedia; Yolanda Alcalá García, SME Envoy, Spania; Gilles Vandorpe, COO, Unizo și Thomas Cooney, profesor de antreprenoriat la Technological University Dublin.
În ultimii ani, Social Innovation Solutions (SIS) a dezvoltat programe de educație antreprenorială și de sustenabilitate în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, susținând cu know-how și finanțare peste 150 de start-ups din regiune.
Pentru a dezvolta un mediu de business și civic sustenabil în România și regiune, începând cu 2024, SIS crește impactul programelor de educație de sustenabilitate pentru IMM-uri și ONG-uri cu programe dedicate în țări ca Bulgaria, Serbia sau Croația, printre care Academia de Sustenabilitate și Transformator.
”Premiul primit în cadrul European Enterprise Promotion Awards din partea Comisiei Europene este o recunoaștere a relevanței programelor SIS de educație în sustenabilite și antreprenoriat dezvoltate în țară și în Europa Centrală și de Est. Reușim astfel, alături de partenerii noștri, să punem România pe harta europeană a inițiativelor care susțin soluții pentru o Europă sustenabilă, inovativă și competitivă”, spune Ciprian Stănescu, Președinte al Social Innovation Solutions..
Social Innovation Solutions (SIS) este o organizație ce are ca misiune să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și programe de educație antreprenorială în România și Europa Centrală și de Est, ca Future Makers, Transformator și Academia de Sustenabilitate.
De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate, trenduri de viitor și economie circulară, ca Future Summit, Sustainable Futures sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de executive education în foresight, inovație și sustenabilitate.
Comentezi?