Modelul P-12 a fost anunțat inițial ca un concept în anul 2022, iar sistemul de aripi portante ajută ambarcațiunea să se ridice deasupra apei, ceea ce ajută la reducerea consumului cu 80% la o viteză de 18 noduri.

Cu o autonomie de 50 de mile nautice și o viteză maximă de 30 de noduri, această ambarcațiune se poate dovedi suficient de performantă pentru mai multe companii care transportă persoane pe mare.

Sistemul de aripi portante permit ambarcațiunii să nu producă aproape deloc valuri, ceea ce o exclude din lista de nave ce trebuie să se supună reglementărilor de viteză. Experții Candela estimează că piața ambarcațiunilor electrice ar putea ajunge la o valoare de 31.48 miliarde de dolari până în anul 2034.

Candela P-12, care poate transporta până la 30 de persoane, are un preț de listă de 1.7 milioane de euro, similar modelelor cu motoare cu ardere internă. Având în vedere eficiența energetică a acestei nave, costurile ei operaționale sunt reduse la jumătate per kilometru, comparativ cu alte modele, ceea ce o face aproape la fel de economică precum un autobuz.

Gustav Hasselskog, CEO-ul Candela, a declarat că „P-12 este o platformă care se poate adapta după nevoile mai multor clienți. Fie că vorbim de transport public sau privat, aceasta va revoluționa modul în care ne deplasăm pe apă.”