Space Daily scrie că cercetătorul, profesor la Universitatea din Florida de Sud, a făcut descoperirea după o furtună care a avut loc în Florida, unul dintre locurile cele mai des lovite de fulgere din lume.

Geologul Matthew Pasek a declarat că „nu am mai văzut până acum ca acest material să se formeze în mod natural pe planeta noastră - minerale similare lui pot fi descoperite în meteoriți și în spațiu, dar nu am mai văzut niciodată acest material în forma sa actuală.”

El a studiat apoi fenomenul și a dat publicității descoperirile în Nature, unde a concluzionat faptul că într-adevăr, fenomenele meteo care produc cantități uriașe de energie, precum fulgerele, pot genera reacții chimice unice atunci când intră în contact cu anumite suprafețe. În cazul profesorului, fenomenul a creat un material rar care se află drept compoziție între ceea ce se găsește pe Pământ și în spațiu.

„Atunci când un fulger lovește un copac, pământul tinde să explodeze și iarba din jur se usucă, ceea ce duce la formarea unei cicatrici care trimite energie în toate pietrele și pământul din zonă și creează fulgurite sau „fulger fosilizat”, a explicat Pasek.

Sursă foto: USF

El și echipa lor vor încerca să cerceteze acum fenomenul și materialul generat de acesta, dar este nevoie de măsuri de siguranță pentru acest lucru. Asta pentru că fulgerele sunt fenomene meteo foarte periculoase, iar dacă unul a reușit să altereze compoziția chimică a unei pietre, ar putea avea efecte serioase asupra stării noastre de sănătate.

Deși fosforul descoperit nu poate fi folosit la nivel industrial ca celelalte variații, din cauza faptului că el se formează rar și accidental, acesta ar putea fi clasificat drept un nou tip de material mineral care ar putea atrage atenția comunității de geologi.