Festivalul Consolid8 are loc pe 23-24 septembrie la Brașov. Dacă vrei să fii parte din discuțiile despre viitorul sustenabil, dar să te întâlnești și cu echipa Green Start-Up, poți rezerva un loc aici.


Înaintea evenimentului Consolid8 Festival, am stat de vorbă cu Florin Irimescu, fondatorul Bluana Foods.

Bluana Foods este un startup românesc fondat de Florin Irimescu care dezvoltă mâncare vegană pe bază de plantă. Ei au reușit să creeze o modalitate prin care să creeze „somon” și „ton” din plante, sub formă de sashimi. Florin Irimescu are o experiență de mai mulți ani în zona alimentară, fiind managerul unei păstrăvării și a creat produse gourmet din pește organic.

Bluana Foods este un startup foodtech cu misiunea de a crea o alternativă pe bază de plante pentru sashimi-ul de ton și somon prin care să-i mulțumească pe cei care consumă astfel de produse și să reducă în același timp presiunea asupra pescuitului oceanic excesiv.

Bluana fost admis la Black Sea ClimAccelerator în 2021, în categoria Early Stage, și în 2022 la categoria MVP.

În 2022, Bluana a atras investiții de 125.000 de euro de la TAAC SPV, 20.000 de euro de la Proveg Incubator și 80.000 de dolari de la Artesian VS, în cadrul acceleratorului Brinc, cu perspectiva de a atrage alte fonduri pe parcursul anului.

Pe 23 septembrie, începând cu ora 16:50, ne vedem la Brașov în cadrul Consolid8 Festival într-un panel în care vom povesti despre startup-urile verzi din România care construiesc soluții și produse pentru un viitor durabil.

Alături de noi vor fi Alexandra Voinea, cofondator MOTUM, Florin Irimescu, fondator Bluana Foods, Andreea Iager-Tako, fondator OneShirt și Roxana Damaschin-Țecu, fondator Oilright.

Evenimentul va avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov și poți să-ți rezervi locul aici.

O acțiune pe care o putem face oricare dintre noi pentru a fi mai sustenabili

”Indivizii pot lua măsuri pentru a avea impact asupra sustenabilitatii prin reducerea materialelor plastice de unică folosință în viața lor de zi cu zi. Acest lucru poate implica folosirea pungilor, sticlelor și recipientelor reutilizabile, precum și luarea în considerare a opțiunilor de ambalare la cumpărături.”

Ce pot face companiile pentru a fi sustenabile

”Companiile pot deveni mai sustenabile prin implementarea unor practici ecologice pe parcursul operațiunilor lor. Aceasta include reducerea consumului de energie, minimizarea deșeurilor și adoptarea unor metode responsabile de aprovizionare și producție. În plus, companiile pot investi în tehnologii verzi și pot participa la inițiative de sustenabilitate.”

Cum crezi că va arăta lumea în 2030

”În 2030, ne putem aștepta să vedem o lume care pune un accent semnificativ mai mare pe durabilitate și conservarea mediului. Sursele de energie regenerabilă vor fi probabil mai răspândite și va exista un angajament global mai puternic pentru abordarea schimbărilor climatice. Tehnologia va continua să avanseze, ceea ce poate duce la descoperiri în domeniul energiei curate și al transporturilor. Cu toate acestea, vor trebui abordate provocările legate de creșterea populației, deficitul de resurse și pierderea biodiversității. Lumea în 2030 va fi probabil caracterizată de o mai mare conștientizare a necesității unei vieți durabile și de un efort colectiv de a crea o societate globală mai conștientă de mediu și echitabilă.”

Sub denumirea Green Vision - Impactful Solutions, a doua ediție a consolid8 Festival va avea loc la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023.

consolid8 Festival aduce conceptele sustenabile mai aproape de oameni și afaceri, facilitează accesul la educație, informare și soluții verzi, fapt pentru care biletele la eveniment vor fi gratuite în limita locurilor disponibile.

Seria de discuții "Talks" include și alte personalități din mediul antreprenorial și de business din România, care vor aborda subiecte de interes major precum energii regenerabile, eficiență energetică, gestionarea resurselor naturale, soluții pentru construcții durabile, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi, inovare socială și surse de finanțare în tranziția digitală. Aceste discuții vor aduce în prim-plan modalități concrete de promovare a unui oraș sustenabil și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Brașov și România.